EvoTears – behandlar torra ögon utan emulgeringsmedel

De flesta ögondroppar som verkar på ögats lipidlager innehåller emulgeringsmedel. Emulgeringsmedel kan påverka den egna tårfilmen och göra ögonen ännu torrare än vad de var tidigare. EvoTears ögondroppar från Medilens är helt fria från emulgeringsmedel och passar alla.

Torra ögon är ett ökande problem. En anledning är att vi spenderar mer och mer tid i miljöer med torr luft och exponerar oss för skärmar allt mer.  Om du har torra ögon på grund av för liten fettproduktion, så kallad lipidbrist, är ögondroppar med emulgeringsmedel något som du bör undvika. Tyvärr är det dock mer regel än undantag att lipidtillförande ögondroppar innehåller emulgeringsmedel. EvoTears är en ny generation ögondroppar som verkar på ett helt nytt sätt. 

Intresserad av EvoTears? Klicka här 

Emulgeringsmedel kan rubba tårfilmen

Ögats tårfilm består av två olika lager. Det ena är vattenlagret som ligger närmast hornhinnan och ”smörjer” ögat. Ovanpå det ligger ett oljelösligt lipidlager. Det fungerar som ett lock över vattnet och förhindrar att det rinner ut eller avdunstar. Olja och vatten är olösliga med varandra och tårfilmen fungerar bäst om den får ha sitt vatten- och lipidlager i naturligt separerade skikt. 

– Anledningen till att många ögondroppar innehåller emulgeringsmedel är att de består av både oljelösliga ämnen och vatten. Dessa ögondroppar tillför visserligen en eller flera oljelösliga komponenter till det bristfälliga lipidlagret som orsakar torra ögon. Emulgeringsmedlet kan däremot göra att de tillförda lipiderna tar sig ned i vattenlagret och löser sig där istället, säger Jonathan Zeerak, legitimerad apotekare och Account Manager på Medilens Nordic.

Läs mer om EvoTears här

Emulgeringsmedlet kan dessutom påverka den egna tårfilmen då emulgeringsmedlet kan få de naturligt separerade skikten att lösa sig med varandra. 

– Istället för att stärka lipidlagret så att avrinningen och avdunstningen av vattenlagret minskar, kan alltså lipidlagret försvagas vilket kan leda till att vattnets avrinning och avdunstning ökar.  Därför är det mycket viktigt att du försöker undvika emulgeringsmedel i ögondroppar om du lider av lipidbrist, säger Jonathan.

Medilens Nordic AB är en ledande leverantör av torra ögon-produkter inom Norden. De startade sin verksamhet 1997 och deras produkter finns tillgängliga på både apotek och hos optiker. EvoTears är deras senaste ögondroppar speciellt framtagna för lipidbrist. 

Behaglig att applicera

EvoTears är inte bara fri från emulgeringsmedel. Den är även fri från konserveringsmedel, fosfater och vatten. I vattenfria droppar behöver man inte tillsätta emulgeringsmedel. Att den är just vattenfri medför även flera andra fördelar. Till exempel så saknar den pH och osmolaritet, vilket leder till att risken för att uppleva en brännande eller svidande känsla vid applicering minskar. EvoTears är endast oljelöslig och sprider sig väldigt snabbt över hornhinnan och förstärker och stabiliserar tårfilmens lipidfas effektivt.

Redo att behandla dina torra ögon med EvoTears? Klicka här

Så använder du EvoTears ögondroppar – se klippet

Så använder du EvoTears ögondroppar – se klippet


Medilens Nordic är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Vi startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker och vårdcentraler.

Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet "Pigga Ögon". Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon.

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss!

Telefonnummer: 042-14 12 25
E-post: piggaogon@medilensnordic.com
Via vårt kontaktformulär.


Torra ögon, ett fenomen som blivit allt vanligare i spåren av Corona-pandemin

Medilens Nordic Torra ögon är ett ökande problem i samhället. Det finns många orsaker till det, som ökande skärmexponering, vistelse i luftkonditionerade miljöer, kontaktlinser, läkemedelsbiverkningar, rökning och stigande ålder. Även vissa sjukdomar eller konserveringsmedel i ögondroppar kan påverka och kvinnor drabbas oftare. Nu lanseras ögondropparna HYLO Dual Intense, en produkt som verkar effektivt och långverkande mot ögontorrhet.