Har du torra ögon? Här är optikerns tips och råd

Omkring var femte svensk upplever problem med torra, irriterade, svidande eller rinnande ögon. Orsakerna bakom kan vara flera – även sätten för att bli kvitt dem. Medilens säljer serien HYLO EYE CARE som består av en rad skonsamma och effektiva ögondroppar som är helt fria från konserveringsmedel och som nu hyllas av flera som testat dem.

– Tycker att jag omedelbart märkte en skillnad, sade en av testpiloterna som provat HYLO-GEL.

I en annan nyligen gjord undersökning avslöjas att 66 procent av Sveriges befolkning mellan 18 och 75 år ofta upplever att de har besvär med sina ögon. Det kan vara torra, irriterade, svidande eller rinnande ögon. Problemet kan alltså vara ännu större än vad som tidigare visats. Orsakerna bakom kan vara flera, menar Medilens Nordics optiker och Key Account Manager Bente Kofstad.

– Mer tid framför datorskärmar och smartphones påverkar, även din kost och faktorer som ålder, klimakteriet, läkemedel, kontaktlinser, rökning, även torra luftkonditionerade miljöer. Det beror på att torr luft får vattnet i ögats tårfilm att avdunsta fortare, och att vi stirrar på våra skärmar minskar blinkreflexen och antalet blinkningar markant. Att blinka ofta är viktigt för ögats välmående så att man får balans i både vatten- och fettlagret i ögats tårfilm, säger Bente Kofstad och fortsätter:
Att träna på att medvetet blinka är en bra vana. Sedan finns det i princip två olika typer av torra ögon. Antingen produceras för lite vatten eller för lite lipider (fett) av ögats olika körtlar och tårfilmen kan bli instabil.

Klicka här för att läsa mer om torra ögon, orsaker och symptom

För att råda bot på problemet och få lindring av sina besvär, väljer var femte svensk att använda smörjande ögondroppar regelbundet och hela sex av tio tar professionell hjälp vid valet av produkt från framförallt apotekaren, optikern eller ögonläkaren.

– Om du tar hjälp av apotek eller optiker kan du få bra råd om vilka produkter du ska välja. Hos optikern kan du också få testat om problemet ligger i ditt ögas vatten- eller fettlager. Eventuellt blir du hänvisad till en ögonläkare eller en specialistklinik för torra ögon, berättar Bente Kofstad.

Smörjande ögondroppar
Medilens Nordic är i dag en ledande leverantör i Norden av produkter mot besvär med torra ögon. Under namnet HYLO EYE CARE har de lanserat smörjande ögondroppar/salvor som finns på alla apotek och hos de flesta optiker. HYLO serien passar dig med lätta, medelsvåra och även ihållande besvär, förklarar Bente Kofstad.

– Produkterna är tillverkade av ett tyskt läkemedelsföretag som är ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon.

Vill du veta mer om HYLO EYE CARE? Klicka här

”Förbättrades efter två dagar”
En av de konsumenter som testat ögondropparna beskriver en märkbar förbättring redan efter två dagar, en andra beskriver en positiv upplevelse och enkelhet i användningen.

– Mina röda ögon förbättrades redan efter två dagar. Är jättenöjd med dropparna, rekommenderar dem verkligen till alla som har torra irriterade ögon.
– En positiv upplevelse! Jag tycker annars att det är obehagligt att droppa i ögat. Detta var en perfekt tryck och dosering på en gång. Mycket nöjd med produkten och kommer att köpa en flaska hem och en flaska till jobbet, att ha framför datorn.
 

Medilens Nordic är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Vi startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker och vårdcentraler.

Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet "Pigga Ögon". Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon.

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss!

Telefonnummer: 042-14 12 25
E-post: piggaogon@medilensnordic.com
Via vårt kontaktformulär.