Så fick Monika, 73, hjälp med sina rinnande och grusiga ögon 

Att lida av rinnande och grusiga ögon är ett vanligt problem för de som har torra ögon. En av de som drabbats på äldre dar är 73-åriga Monika Andersson. Med EvoTears ögondroppar kunde hon enkelt få bukt på problemen.

Första gången Monika började känna av sina torra ögon var hon 70 år. Ögonen hade börjat rinna och när hon vaknade på morgonen kändes de fulla med grus.

– Det var väldigt jobbigt. Bara att sitta i en bil med AC:n på eller i någon annan miljö med luftkonditionering gjorde ögonen rejält irriterade, förklarar Monika.

Lider du av rinnande ögon? Läs mer om EvoTears här

Monika trodde inte först att hon hade torra ögon eftersom de rann så mycket. Det var inte förrän efter att hon sökte upp en ögonläkare som hon fick veta att rinnandet berodde på just torra ögon. Hon blev rekommenderad att testa sig fram till ögondroppar som kändes bra, men Monika kände aldrig att hon hittade några som hjälpte tillräckligt. Det var när hon testade EvoTears för ett halvår sedan som vändningen kom.

– Jag har prövat flera olika ögondroppar utan framgång. Tack vare min väninna som rekommenderade mig EvoTears  upplevde jag äntligen en förbättring av mina besvär. I början tog jag dropparna fyra gånger om dagen. Idag behöver jag bara ta dem morgon och kväll, säger Monika.

Intresserad av EvoTears? Klicka här

Rekommenderar EvoTears till andra

Sedan Monika började använda EvoTears känner hon inte längre av sina besvär med torra ögon. De har slutat att rinna och den grusiga känslan är borta. Efter att äntligen ha funnit lindring rekommenderar hon nu EvoTears till andra som lever med samma problem.

– Jag ska snart gå till min ögonläkare igen och då kommer jag berätta om EvoTears. Det är ju bra om fler ögonläkare får veta att EvoTears finns och kan rekommendera sina patienter om den, säger Monika.

EvoTears är en helt ny typ av ögondroppar som verkar på det bristfälliga lipidlagret och förstärker den så att tårfilmen stabiliseras. Det leder till minskad avdunstning och avrinning av vattenlagret. De är de enda ögondropparna på den svenska marknaden som varken innehåller vatten eller emulgeringsmedel.

Ta reda på mer om EvoTears

Så använder du EvoTears ögondroppar – se klippet

Så använder du EvoTears ögondroppar – se klippet
 

Medilens Nordic är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Vi startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker och vårdcentraler.

Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet "Pigga Ögon". Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon.

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss!

Telefonnummer: 042-14 12 25
E-post: piggaogon@medilensnordic.com
Via vårt kontaktformulär.


Torra ögon, ett fenomen som blivit allt vanligare i spåren av Corona-pandemin

Medilens Nordic Torra ögon är ett ökande problem i samhället. Det finns många orsaker till det, som ökande skärmexponering, vistelse i luftkonditionerade miljöer, kontaktlinser, läkemedelsbiverkningar, rökning och stigande ålder. Även vissa sjukdomar eller konserveringsmedel i ögondroppar kan påverka och kvinnor drabbas oftare. Nu lanseras ögondropparna HYLO Dual Intense, en produkt som verkar effektivt och långverkande mot ögontorrhet.